Point Fifty zoekt
drummer & bassist

Heavy metal tunes flavored by stoner, thrash and speed metalWe staan voor een up-tempo show met een afwisselende set en catchy riffs; niet teveel overbodigheden. Uiterst genietbare moderne heavy metal die een breed publiek kan pruimen. Point Fifty brengt gitaarsolo's terug op het podium; gedoseerd en op de juiste plaats. punt.

Lees de vacature!--"We zoeken nog 2 bandleden om Point Fifty opnieuw te vervolledigen. Point Fifty heeft een plaats tussen de toegankelijke en stevigere metal subgenres. Welke flavour ga jij er nog aan toe voegen? Make us an offer we can't refuse"--

Our offer? Best served loud!


» Er ligt een afgewerkte EP.
Een EP is een momentopname. Letterlijk dan. But you'll get the idea: Bio & Music.

» We hebben een setlist van +- 45 min. en nog wat onafgewerkt materiaal.
Benieuwd hoe jij die gaat interpreteren!

»Werk mee aan songs
Je laat het schrijven liever aan anderen over en zal wel zeggen of het goed is of niet? Dat kan uiteraard ook.

» We willen regelmatig optreden maar verwacht je niet aan een optreden ieder weekend.

» Een band die niet van nul begint en 2 leden heeft.
1 Ervaren lead gitarist (37j) met podiumervaring; Technisch sterk en creatief met riffs. 1 Ervaren lead singer/ritmegitarist (37) met podiumervaring. Cleane tot overdriven zangstijl in zowel coverband, solo act als Point Fifty. Na een goed gesprek over prioriteiten en verwachtingen besloten de vorige bassist en drummer te stoppen. Geen dramatische ruzies, gewoon praktische huisvaders die kiezen hoe ze hun tijd besteden.

Wat we van jou verwachten


» Om de 2 weken repeteren in Mechelen of omstreken.
Standplaats en voorkeur in Mechelen, kan herbekeken worden.
Een blok van 2,5u à 3u repeteren tussen 19:15 en 22:30. De bergruimte kan op slot de repetitieruimte is voorzien van een PA installatie. Versterkers, gitaren en cymbalen zal je zelf moeten meebrengen.

» Je werkt mee aan nieuw materiaal maar je leert intussen ook de bestaande setlist spelen.
Zoek zelf een nieuwe drum of baspartij of speel het origineel. Make it work.
Omdat we om de 14 dagen repeteren, wisselen we tussen repetities door wel ideeën, opnames en songstructuren uit. Op die manier moet niet alle songwriting tijdens de repetitie zelf gebeuren.

» Een minimum aan initiatief & flexibiliteit
Je toont initiatief in de brede zin van het woord; dus hardop je mening durven zeggen, in functie van de muziek.
Je ziet het zitten om je eigen netwerk mee in te zetten voor promo en speelkansen? Bonus points!

» Een minimum aan ervaring.
Daarmee bedoelen we: je kan met ons tegen begin 2021 op een podium met een setlist van minstens 30 min. We spelen niet het zwaarste of meest complexe genre maar we verwachten wel dat je net iets meer kan dan de maat volgen met een triangel :).

» Je kan jezelf en je materiaal naar repetities en optredens verplaatsen.
But sure, we zijn al eens bob of uw vrouw/man heeft als eens den otto nodig. Logisch.

Interesse?


Stuur een mail of bel en we spreken eens af voor een frisse pint of een straffe koffie.

Expectation management: Vertel ons wat je zoekt en van ons verwacht. Vertel iets jouw bagage. Leeftijd, geslacht en de podia waar je al gespeeld hebt maken minder uit. Je wil iets bijdragen en hier en daar durven experimenteren; veel belangrijker.

CONTACT US

Lieven De Vleeschouwer
+32 (0)494 56 47 93
lievendv@gmail.com

Bio & Music: Point Fifty

"heavy metal tunes flavored by stoner, thrash and speed metal"

EP: LEGION
Point Fifty · LEGIONWe besteden aandacht aan een afwisselende set met catchy nummers zonder overbodigheden. Het resultaat: Uiterst genietbare heavy metal die een breed publiek kan pruimen. We brengen de gitaarsolo's terug op het podium; gedoseerd en op de juiste plaats.

We begonnen in 2013 als bluesrock/classic rock band en speelde een mix van covers en eigen nummers. Geleidelijk aan werd het genre zwaarder en sneller.

We speelden al op menig klein en groot podium (Kanaalfeesten Willebroek, Beerputrock, jeugdhuizen, Rock en metal bars, rock events,...).

We wonnen of verloren ook wel eens een finale van een rock rally.

Lead gitarist: Tim Van Looy (37)
Voornamelijk metal tot metalcoregitarist, heeft ervaring opgedaan bij metalband Brutal Exposure als leadgitarist maar houdt ook van de catchy sound van Point Fifty. De energie in de nummers en solos zijn een plezier om op het podium te spelen. Iss naast Point Fifty ook bezig met het opzetten van een eigen metalcore project. Snelle riffs met de nodige tempo wissels en solos zijn zijn ding. Zeer gedreven en gemotiveerd.

Lead zanger/ ritme gitarist: Lieven De Vleeschouwer (37)
Amuseert zich in verschillende genres en settings; Naast Point Fifty zingt hij ook solo waar hij zichzelf begeleidt op gitaar en neemt hij zang, gitaar en basgitaar voor zijn rekening in zijn bedrijfsband. Geen grunts of screams maar wel clean, overdrive en distortion. Extravert. Zegt wat hij denkt maar doet zijn best dat altijd diplomatisch te doen ;). Brede muzieksmaak. Gezien zijn solo act het rustige werk is en de bedrijfsband vooral swingt, mag het bij Point Fifty gerust wat steviger. Beweegt graag op het podium. Hoopt dat jij dat ook doet maar dat maakt eigenlijk niks uit.

Contacteer ons!